Afoci, a foci...

Felgyorsul az MTK új stadionjának építése

Az új Hidegkuti Nándor labdarúgó stadion legkésőbb 2016 nyarára elkészül.

2014.08.01 18:05MTI
Forrás: Wikipedia

A vonatkozó kormányrendelet módosítása teremt lehetőséget az egyesületnek, hogy a számára kiemelten fontos beruházással kapcsolatos ügyeket maga intézze. Ezzel a jogszabály-módosítással a bontási és építési munkálatok felgyorsulhatnak, miután a kormánydöntés értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítésének teljes körű lebonyolítója az MTK Budapest sportegyesület lesz.

A közlemény kitér arra, hogy a Nemzeti Stadionfejlesztési Programban meghatározott fejlesztés végrehajtására az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Testgyakorlók Köre (MTK) sportegyesület a támogatási szerződést megkötötte és a minisztérium a fejlesztési források első részét már az egyesület rendelkezésére bocsátotta. A Hidegkuti Nándor Stadion újjáépítési munkálatai a fejlesztési programnak megfelelően zajlanak.

A Nemzeti Stadionfejlesztési Program megvalósításához kapcsolódó további intézkedésekről szóló kormányhatározat értelmében a Hidegkuti Nándor Stadion ötezer férőhelyes lesz, 800 millió forintos keretösszegből valósul meg úgy, hogy 2014-ben 560, 2015/16-ban pedig 240 millió forintot használhatnak fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.