Elég lesz?

Szűk Loki-előny a BL-selejtezőn

A házigazda Debreceni VSC 1-0-ra nyert kedden a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc első mérkőzésén.

2014.07.29 22:27MTI
Fotó: MTI, Czeglédi Zsolt

Vendéghelyzetekkel kezdődött a találkozó, a fehéroroszok néhány percen belül négy nagy lehetőséget is elpuskáztak. Ezután kissé alábbhagyott a lendületük, a Debrecen is rendezte sorait, és leginkább a mezőnyben folyt a játék. A játékrész második felében a hazaiak is kidolgoztak néhány helyzetet, de gól nem született.

A szünet után büntetőhöz jutott a DVSC, a 11-est a sértett, Sidibe magabiztosan értékesítette. A folytatásban is lendületben maradt a hazai csapat, de újabb gólt nem sikerült elérnie, majd átadta a területet a riválisnak, és kontratámadásokra rendezkedett be.

A vendégek nem tudták átjátszani a debreceniek immár jól záró védelmét, a kontrák pedig nem hoztak eredményt, így maradt az egygólos hazai siker. A párharc tétje a főtáblás szereplés a nemzetközi futballszíntéren. Az a csapat ugyanis, amely továbbjut, biztos résztvevője lesz valamelyik európai kupa főtáblás küzdelmeinek: a negyedik kör győztesei a BL, vesztesei pedig az Európa Liga csoportküzdelmeiben lesznek érdekeltek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.