Nagy biznisz a labdarúgás

Rekordforgalom és 41 milliós nyereség az FC Barcelonánál

A 2013/2014-es gazdasági évben rekordforgalmat bonyolított le és 41 millió eurós (12,7 milliárd forint) nyereséget könyvelhetett el az FC Barcelona.

2014.07.29 18:25MTI
Forrás: Wikipedia

A katalán futballklub keddi közlése szerint ebben az időszakban 530 millió euró volt a forgalma, ez az eddigi legmagasabb az egyesület történetében. Az adózott nyereség - az egy esztendővel korábbi 32 millió után - 41 millió euró volt, ennél csak a 2011/2012-es gazdasági évben produkáltak többet (49 millió).

Javier Faus alelnök azt mondta, 2010 nyara óta 113 millió euró profitot termeltek, és a klub adóssága a kétharmadára csökkent.

Az FC Barcelona 2010 óta a 24.-ről a második helyre jött fel azon a listán, amelyen a Forbes gazdasági magazin a világ legértékesebb futballklubjait rangsorolja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.