Egyéniban, párosban

Két magyar arany az U16-os tenisz Eb-n

Stollár Fanny egyéniben megnyerte a Moszkvában rendezett U16-os tenisz Európa-bajnokságot, párosban pedig Gálfi Dalmával az oldalán győzött.

2014.07.27 15:49MTI
freedigitalphotos.net/khunaspix

A magyar szövetség vasárnapi tájékoztatása szerint a 15 éves Stollár a döntőben 6:4, 6:0-ra verte az orosz Anna Blinkovát, míg a páros fináléban Gálfival 6:4, 6:3-ra győzött le egy hazai duót. A korosztályos Eb-n 1988 óta nem nyert magyar páros.

Az egyéni győzelem eddig három magyarnak sikerült, Temesvári Andreának 1981-ben és 1982-ben, Vidáts Rékának 1995-ben és Babos Tímeának 2008-ban, a duplázni azonban eddig csak Temesvári tudott 1982-ben. A Eb-n a fiúknál Valkusz Máté egyéniben és párosban is - oldalán Kotormán Ákossal - bronzérmet szerzett.

A svájci Klostersben rendezett U18-as Európa-bajnokságon Bondár Anna és Barzó Lilla szintén bronzérmet nyert párosban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.