Kerékpár

Central European Tour: szlovák siker az első szakaszon, Lovassy hetedik

A szlovák Erik Baska nyerte a Central European Tour kerékpárverseny első, pénteki szakaszát. A legjobb magyar, Lovassy Krisztián a hetedik helyen végzett a Kassa és Miskolc közötti 118 kilométeres etapon.

2014.07.25 17:09MTI
freedigitalphotos.net/bplanet

Nagy tempóban, szinte végig egy bolyban haladt a mezőny, csupán két külföldi versenyző 35 kilométeren keresztül tartó szökése okozott izgalmat. A londoni olimpiát megjárt Lovassy ezúttal nem vállalkozott a szökevények utolérésére. Arra figyelt, hogy minél jobban együttműködjön norvég csapattársával, Filip Eidsheimmel.

Miskolcra már így is egy bolyban érkeztek a versenyzők, és látványos sprintbefutó döntött. A Trencsénben versenyző Erik Baska egy kerékpárhossz előnnyel ért célba elsőként.

1. szakasz, Kassa-Miskolc, 118 km:
1. Erik Baska (szlovák, Dukla Trencin) 2:28:45 óra
2. Martin Otonicar (szlovén, Radenska) azonos idővel
3. Florian Bissinger (német, WSA-Greenlife) a. i. ...
7. Lovassy Krisztián ((Teamfixit.no) a .i.

Szombaton a Szerencs és Ibrány közötti 136, vasárnap pedig az Isaszeg és a budapesti Carl Lutz rakpart közötti 127 kilométer leküzdése vár a mezőnyre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.