2,38 millió eurót oszt szét a FINA

Rekord pénzdíj a 2015-ös vizes vb-n

Rekordnak számító 2,38 millió eurós (körülbelül 730 millió forintos) pénzdíjat oszt szét a jövő évi, kazanyi vizes világbajnokságon a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség, a FINA.

2014.07.25 13:58MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

A szervezet közlése szerint az úszás egyéni győztesei, valamint az aranyérmes váltók, továbbá a szinkronugró duók, a szinkronúszók szólóban és párosban egyformán 11 ezer euróval gazdagodnak, de még a hatodik helyezettek is kapnak 1500 eurót.

A programban tavaly debütált szupertoronyugrás női és férfi győztesének egyformán 8000 euró jár. Vízilabdában a vb-cím 44 ezer eurót ér majd a győzets csapatnak. Úszásban a világcsúcsot további 18 400 euróval jutalmazza a FINA.

A jövő évi vb-t július 24. és augusztus 8. között rendezik majd az oroszországi városban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.