Gázai konfliktus

Palesztin zászlókkal rontottak a pályára

Félbeszakadt szerdán a francia OSC Lille és az izraeli Makkabi Haifa labdarúgócsapatának barátságos mérkőzése, miután Palesztináért tüntető szurkolók egy csoportja bejutott a játéktérre.

2014.07.24 09:36MTI
freedigitalphotos.net/pixtawan

Az ausztriai Bischofshofenben rendezett találkozó 85. percében, 2-0-ás francia vezetésnél a drukkerek palesztin zászlókkal felszerelve rontottak be a pályára, a rend pedig csak nagyon lassan állt helyre, ezért a játékvezető - biztonsági okokra hivatkozva - a meccs félbeszakítása mellett döntött.

A Makkabi Haifa keretében több arab származású futballista is szerepel. A Gázai övezetben folyamatosak a harcok az izraeliek és a palesztinok között, szerdán és csütörtökre virradóra legalább 89 palesztin halt meg a 16. napja tartó izraeli katonai hadműveletben. Palesztin források szerint ezzel 718-ra nőtt a palesztin áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.