Kraus raus!

Doppingvétség miatt felfüggesztették a világbajnok kézis játékjogát

A Német Kézilabda Szövetség (DHB) doppingvétség miatt ideiglenesen felfüggesztette Michael Kraus világbajnok irányító játékjogát.

2014.07.23 22:55MTI
Forrás: Wikipedia

A DHB szerdán közölte, hogy a Bundesligában szereplő Frisch Auf Göppingen kézilabdázójára azért rótta ki a szankciót, mert az elmúlt 18 hónapban három alkalommal is elmulasztott beszámolni tartózkodási helyéről. A DHB doppingellenes bizottsága belső fegyelmi eljárást indított, a Göppingen pedig elfogadta Kraus játékjogának felfüggesztését.

"Hangsúlyozom, hogy Michael Krausnak nem hozott pozitív eredményt egyetlen doppingvizsgálatra leadott mintája sem, ő a jelentési és az ellenőrzésekkel kapcsolatos kötelezettségeit szegte meg" - mondta Bernhard Bauer, a DHB elnöke, aki hozzátette, a 115-szörös válogatott játékos "sajnos még mindig nem nőtt fel", s meg kell tanulnia elkerülni az ehhez hasonló hanyagságokat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.