Vívó-vb

Negyedik lett a női párbajtőrcsapat

Az oroszoktól elszenvedett vereség után az olaszokkal vívott a bronzéremért a Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású válogatott.

2014.07.23 17:19MTI

A negyedik helyen végzett a magyar női párbajtőrcsapat a kazanyi vívó-világbajnokságon.

A brazilok és az amerikaiak legyőzése, valamint az oroszoktól elszenvedett vereség után az olaszokkal vívott a bronzéremért a Szász Emese, Révész Julianna, Tóth Hajnalka, Budai Dorina összeállítású válogatott. Az összecsapás első nyolc asszója után mindig a magyaroknál volt az előny, csak a kilencediknél vezettek az olaszok, de ez nekik 45-37-es győzelmet ért.

Szász az elején 5-2-re megverte Bianca Del Carrettót, majd Budai ugyan 6-4-re kikapott az egyéniben győztes Rossella Fiamingótól, de az előny így is maradt a magyaroknál. Később pedig még nőtt is, mert Révész 4-1-re verte Mara Navarriát. A folytatásban Budai kéttusos vereséget szenvedett Del Carettótól, ezzel együtt alapvetően nem változott a helyzet, mert még mindig a magyarok vezettek. Így maradt ez Szász döntetlenje után is, Révész pedig egy 5-2-es asszóval nyugtatta csapattársait.

A következő két asszó azonban az olaszoké lett, előbb a Budai helyére beállt Tóth kapott ki kettővel Navarriától, aztán Révész ugyanennyivel Del Carrettótól, de Szász még így is egytusos előnnyel kezdhette meg párharcát Fiamingóval (31-30). Aztán korántsem az addigiak szerint folytatódott a küzdelem, mert a magyar párbajtőröző az akciói végén nem érte el ellenfelét vagy mellé szúrt, miközben sorozatban hét találatot kapott. 31-37-ről pedig már nem volt esélye visszakapaszkodni, hiába próbálkozott ezzel az utolsó pillanatokig.

Eredmények:

a 16 között:
Magyarország-Brazília 45-28

negyeddöntő:
Oroszország-Koreai Köztársaság 30-29
Magyarország-Egyesült Államok 45-31
Olaszország-Románia 41-32
Észtország-Kína 31-30

elődöntő:
Oroszország-Magyarország 31-24
Észtország-Olaszország 42-32

a 3. helyért:
Olaszország-Magyarország 45-37

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.