Vívó-vb

Nem jutott negyeddöntőbe a női tőrcsapat

Vereséget szenvedett az első mérkőzésén a magyar női tőrválogatott a kazanyi vívó-világbajnokságon, így legjobb esetben is már csak a kilencedik helyen végezhet.

2014.07.22 08:21MTI

A Knapek Edina, Varga Gabriella, Kreiss Fanny, Jeszenszky Szilvia összeállítású csapat a kínaiakkal találkozott a 16-os tábla első fordulójában, s bár a világranglista alapján az ázsiaiak számítottak némileg esélyesebbnek, a közelmúlt egymás elleni mérlege alapján a magyar győzelem sem lett volna meglepetés.

Ehhez képest Kreiss 5-2-es győzelme után sorozatban öt vereség következett, aminek az eredménye 18-30-as állás lett. Ezzel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó, hiába zárkózott fel - Varga és Kreiss részsikerével - a nyolcadik asszó végéig öt tusra a magyar csapat.

Kreiss plusz hárommal, Varga mínusz kettővel, Knapek pedig mínusz héttel zárta három asszóját. A folytatásban három győzelem kell a kilencedik hely megszerzéséhez. A versenyben 18 együttes szerepel.

Eredmény:
a 16 között: Kína-Magyarország 45-39

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.