Vívó-vb

Negyeddöntős a férfi kardválogatott

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András alkotta együttesnek csak a 16-os táblán kellett bekapcsolódnia a versenybe.

2014.07.21 12:28MTI

Az ukránok legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe a magyar férfi kardválogatott a kazanyi vívó-világbajnokságon.

A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Szatmári András alkotta együttesnek csak a 16-os táblán kellett bekapcsolódnia a versenybe, ott viszont rögtön egy erős ellenfél jutott neki. Az ukránokkal szemben kiélezett küzdelemre lehetett számítani, és az egyszerre zajló nyolc összecsapás közül végül ez tartott a legtovább.

Szilágyi magabiztosan kezdett Dmitro Bojko ellen, s az általa kiharcolt háromtusos előnyhöz, Gémesi és Szatmári is hozzátett egyet-egyet, Andraj Jagodkával, illetve Dmitro Pundikkal szemben. Ezután viszont előbb Gémesi kapott ki Bojkótól eggyel, majd Szilágyi Pundiktól öttel - noha magabiztosan kezdett a második asszójában is -, így már az ukránoknál volt az előny. A folytatás azonban megint a magyaroknak sikerült jobban: Szatmári simán verte Jagodkát, a Gémesi helyére beállt Decsi pedig még magabiztosabban Pundikot. A végén Szatmári ugyan eggyel kikapott Bojkótól, de Szilágyi meg tudta őrizni az előnyt, sőt még eggyel növelte is.

Az elődöntőbe jutásért a világranglistán második olaszokkal vívnak a rangsorban hetedik magyarok.

Eredmény:

a 16 között:
Magyarország-Ukrajna 45-39

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.