Vizes vb 2021

Olimpiára is méltó uszoda épül Budapesten

Budapesten olyan uszodaegyüttes épül a 2021-es vizes világbajnokságra, amely tökéletesen ki tudja elégíteni egy leendő nyári olimpia igényeit is.

2014.07.20 15:13MTI
freedigitalphotos.net/aopsan

Kósa Lajos, a hét év múlva esedékes vb szervezőbizottságának elnöke a vasárnapi budapesti nemzetközi sajtótájékoztatón kiemelte, hogy folyik az előkészítő munka, az anyagi források biztosítottak az úszópalota létrehozására a Dagály fürdő mellett.

Vígh László kormánybiztos, az építtető Nemzeti Sportközpontok főigazgatója hozzáfűzte, hogy a közbeszerzési eljárások után a jövő év elején kezdődhet el a megvalósítás, 2016 végére készülhet el a létesítmény, amelyben már lebonyolítható a 2017-es, ugyancsak a magyar fővárosnak odaítélt junior úszó-világbajnokság.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke megtiszteltetésnek nevezte, hogy hétfőn találkozhat Orbán Viktor miniszterelnökkel, akinek megítélése szerint kulcsszerepe volt abban, hogy a nemzetközi szövetség Magyarországnak ítélte a 2021-es világbajnokságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.