Vb-2014

Csúcsra pörgött a közösségi média

A Twitter és a Facebook közösségi oldal is rekordszámú bejelentkezést regisztrált a világbajnoki döntő alatt, amelyen a német labdarúgó-válogatott hosszabbítás után 1-0-ra legyőzte Argentínát.

2014.07.14 11:04MTI
freedigitalphotos.net/patrisyu

A Twitter csevegőoldalon a lefújás után percenként 618 725 bejegyzés történt, amire még nem akadt példa a honlap történetében.

A Facebook a riói finálé alatt 280 millió megnyilvánulást mért, ami ugyancsak csúcsnak számít az oldal 2004-es létrejötte óta. Érdekes, hogy a Twitteren a döntő közben nem dőlt meg az eddigi rekord: "csak" 32,1 millió bejegyzés született, míg a brazilok ellen 7-1-es német sikert hozó elődöntő során 35,6 millióan üzentek a portálon.

Mindkét közösségi honlapon Mario Götze és Lionel Messi neve fordult elő a legtöbbször vasárnap este.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.