Vb-2014

A FIFA bizonyítékot vár a bundagyanú kapcsán

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség arra kéri a német Der Spiegel lapot, hogy juttassa el hozzá azokat a dokumentumokat, melyek alapján az újság azt állította, hogy a kameruni válogatott csoportmérkőzéseit manipulálhatták a brazíliai világbajnokságon.

2014.07.02 22:05MTI
freedigitalphotos vectorolie

A Der Spiegel azt állította, hogy a több bundabotrányban is érintett Wilson Raj Perumal jelentette ki, hogy a kameruniak csoportmeccseit néhány játékos manipulálja, s még a Horvátország elleni találkozó előtt megjósolta, hogy nagy különbségű vereséget szenved majd az afrikai csapat, egyik játékosukat pedig még az első félidőben kiállítják.

Perumal később közleményben határozottan cáfolta a lap kijelentéseit, hozzátéve, hogy a Kamerun-Horvátország mérkőzésről ő három nappal a találkozó után beszélt, s nem előtte.

A FIFA biztonsági vezetője, Ralf Mutschke szerdán elmondta, hogy a szövetség valamennyi vb-mérkőzést figyeli, de nem talált bundázásra utaló jeleket. A lap állításait pedig súlyos vádaknak aposztrofálta, hozzátéve, hogy a FIFA-nak komoly fenntartásai vannak azokkal kapcsolatban. Ezért is kérik az újságot bizonyítékaik bemutatására.

"A cikk a világbajnokság meccseinek becsületességét kérdőjelezi meg, ami nagyon súlyos vád" - mondta Mutschke.

Kamerun mindhárom csoportmérkőzését elvesztette a brazíliai tornán, előbb a mexikóiaktól 1-0-ra, majd a horvátoktól 4-0-ra, végül pedig a házigazda braziloktól 4-1-re kapott ki Volker Finke együttese.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.