Vb-2014

Shaqiri bírja a kritikát, távozik a hondurasi kapitány

A szerdai záró forduló előtt Hondurasnak is volt minimális reménye, hogy beverekedje magát a nyolcaddöntőbe, és ebben elvileg segítségére lett volna a magas hőmérséklet és páratartalom.

2014.06.26 08:24MTI

Svájc elsősorban a mesterhármas szerző Xherdan Shaqirinek köszönheti, hogy továbbjutott csoportjából a brazíliai labdarúgó-világbajnokságon, ugyanakkor a pont nélkül záró Honduras szövetségi kapitánya, Luis Fernando Suarez nem folytatja tovább ezt a munkát.

A szerdai záró forduló előtt Hondurasnak is volt minimális reménye, hogy beverekedje magát a nyolcaddöntőbe, és ebben elvileg segítségére lett volna a magas hőmérséklet és páratartalom. A körülményekhez azonban éppen a svájci csapat alkalmazkodott jobban.

Szövetségi kapitányuk, Ottmar Hitzfeld meg is jegyezte a 3-0-ás siker után, hogy nemcsak az ellenféllel, hanem az időjárással is meg kellett harcolniuk. A svájciak a nyolcaddöntőben az argentinokkal találkoznak. Erre utalva a szakvezető hangsúlyozta: nincs veszíteni valójuk.

"Óriási lökést ad, hogy továbbjutottunk. Nagyon motiváltak, elszántak vagyunk, így van esélyünk Argentína ellen is" - mondta. A három gólt lövő Shaqiri azt mondta, nem foglalkozott a bírálatokkal, amelyeket az első két csoportmeccs után kapott.

"Nem figyeltem a kritikákra. Meg akartam mutatni, hogy hasznára tudok lenni a csapatnak, és ez sikerült. Büszke vagyok a válogatottra" - tette hozzá. Honduras három vereséggel búcsúzott a vb-től, és Suarez kapitány jelezte: lejárt a szerződése a kieséssel, és semmilyen körülmények között nem folytatja ezt a munkát. "Ez nem menesztés. Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Szomorú vagyok, mert komoly álmokkal érkeztem a vb-re. Ez egy jó csapat, de más ember kell, aki többet tud kihozni belőle" - fogalmazott a 2011 márciusában kinevezett, most távozó hondurasi szövetségi kapitány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.