Bajnokok Ligája

Hajnalig ünnepelték a tizediket a madridi Cibeles téren

A buli csúcspontja az volt, amikor a lisszaboni finálé hőse, az egyenlítő gólt szerző Sergio Ramos felkötötte a klubsálat Cibeles istennő szobrára.

2014.05.25 13:42MTI
Forrás: youtube.com

Vasárnap hajnalig ünnepelték a szurkolók és a Real Madrid játékosai a madridi Cibeles téren azt, hogy a királyi gárda szombaton este ismét elhódította a labdarúgó Bajnokok Ligája győztesének járó trófeát.

A buli csúcspontja az volt, amikor a lisszaboni finálé hőse, az egyenlítő gólt szerző Sergio Ramos felkötötte a klubsálat Cibeles istennő szobrára.

Bajnokok! - skandálta a több ezres tömeg.

Már röviddel a lefújás után megtelt a spanyol főváros központjában található tér, amely arról is nevezetes, hogy a Real Madrid játékosai minden alkalommal, amikor kupát nyernek, ide jönnek ki találkozni a szurkolóikkal. A futballisták hajnali hatkor érkeztek meg: a hazafelé vezető rövid repülőút után egyből a Bernabéu Stadionba vitték őket, s onnan egy nyitott tetejű busszal gurultak a szökőkúthoz.

"Itt az istenünk, Sergio Ramos" - ünnepelték a játékost a drukkerek, miközben a csapat megérkezett és felmutatta a trófeát.

"Mindenkinek köszönjük, aki Lisszabonban és Madridban biztatott bennünket. Sergio gólját ti szereztétek mindannyian. Óriásiak vagytok!" - mondta a téren felállított színpadról a Real csapatkapitánya, Iker Casillas.

A fináléban az Atlético Madrid a 36. percben az uruguayi Diego Godín fejesével vezetést szerzett, és ezt egészen a 93. percig őrizte is. Ekkor egy szögletre érkezett Sergio Ramos, és kiharcolta csapatának a hosszabbítást, a ráadásban aztán a teljesen elfáradó Atléticót felőrölte a Real: 110. percben Gareth Bale fejelt a kapuba, a 118. percben Marcelo lőtt a hálóba, a 120. percben pedig Cristiano Ronaldo büntetőből állította be a végeredményt.

A Real Madrid tizenkét év után, története során tizedik alkalommal hódította el a legrangosabb európai futballtrófeát.

A BL-diadalt hivatalosan vasárnap este ünneplik majd meg a Bernabéu Stadionban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.