Fuleco már készül

Foci-vb: egy környezetbarát tatu lesz a torna kabalája

A Fuleco névre keresztelt tatu lesz a hivatalos kabalafigura a június 12-én kezdődő brazíliai labdarúgó-vb-n, amelyen a környezetvédelem, a fenntarthatóság és az ökológia kiemelt hangsúlyt kap.

2014.05.14 09:27MTI
Forrás: YouTube

A sárga-kék állatfigurát azért is választották kabalának, mert a Brazíliában őshonos, úgynevezett háromöves tatukat a kihalás veszélye fenyegeti, az elmúlt tíz évben 30 százalékkal csökkent a vadon élő populáció.

A tatu két szó, a labdarúgás (futebol) és az ökológia (ecologia) összefűzése nyomán kapta a Fuleco nevet, amelyre egy internetes felmérés során 1,7 millió brazil 48 százaléka szavazott.

A brazíliai vb hivatalos kabalája - illeszkedve a 21. század követelményeihez - saját honlapot és Twitter-oldalt is kapott.

A futball-világbajnokságoknak az 1966-os, angliai torna óta van kabalafigurájuk, akkor a Willie névre keresztelt oroszlán népszerűsítette az eseményt, amelyen a hazai válogatott története első és azóta is egyetlen diadalát aratta.

Forrás: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.