Csernoviczki aranyérmes

Megvan a magyar arany a cselgáncs EB-n!

Csernoviczki Éva - címét megvédve - aranyérmet nyert a nők 48 kilogrammos kategóriájában a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

2014.04.24 18:15MTI
Forrás: Youtube

Az olimpiai és világbajnoki bronzérmes magyar versenyző a hazai Amandine Buchard-ral csapott össze a fináléban, ahol fél perc elteltével már mindkettejüket megintették, majd a francia egy villámgyors pörgetéssel vazaarit érően földre vitte Csernoviczkit. A 27 éves magyar dzsúdós nem adta fel, és 2 perc 15 másodperccel a vége előtt, szintén egy vazaarival egyenlített.

A folytatásban Csernoviczki volt aktívabb, a franciát 40 másodperccel a vége előtt meg is intették, ez a győzelmet jelentette volna a magyar versenyzőnek, ám a bíró 10 másodperccel a befejezés előtt őt is megintette, így jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás.

A ráadás 38 másodpercig tartott, ekkor a védekező francia újabb intést kapott, ezzel Csernoviczki megszerezte a magyar dzsúdósport 17. Európa-bajnoki aranyérmét. A tatabányai versenyző 2008 óta minden kontinensviadalon a dobogóra állhatott, mostani győzelmével 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérem az Eb-mérlege.

Karakas Hedvig a hetedik helyen végzett az 57 kilogrammosok között, miután a vigaszágon vereséget szenvedett a montpellier-i cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

A világbajnoki és Eb-harmadik magyar dzsúdóst a negyeddöntőben a német Miryam Roper győzte le. A vigaszágon a négyszeres Európa-bajnok, világbajnokságon háromszor ezüstérmes portugál Telma Monteiróval csapott össze. A 24 éves Karakas végül - a viadal honlapja szerint - egy jukóval kikapott riválisától, s ezzel a hetedik helyen zárta az Eb-t.

Az éremcsatározásoknak ugyanakkor lesz magyar résztvevője, miután korábban Csernoviczki Éva bejutott a 48 kilogrammos kategória döntőjébe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.