Jégkorong divízió I-es vb

Hokisaink kikaptak az osztrákoktól

A magyar válogatott hosszabbításos mérkőzésen 5-4-es vereséget szenvedett az osztrák csapattól a dél-koreai Kojangban zajló divízió I/A osztályos jégkorong-világbajnokság utolsó előtti fordulójában.

2014.04.24 11:46MTI
MTI/Mudra László/MJSZ

Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott nem juthat fel a világelitbe.

Eredmény:
Ausztria-Magyarország 5-4 (0-0, 3-3, 1-1, 1-0), hosszabbítás után
gól: Hundertpfund (32.), Heinrich (34., 36.), Iberer (48.), Lebler (64.), illetve Bartalis (28.), Sebők (29., 40.), Kovács (54.)

Vas János sérülés miatt nem vállalta a játékot. Egy rossz átadás után rögtön nagy helyzetbe került az osztrák csapat, ám Hetényi lábbal védett. A folytatásban bátran játszott Rich Chernomaz szövetségi kapitány együttese, volt is esélye a vezetés megszerzésére.

Kimaradt emberelőny után is lendületben maradt a válogatott, de Starkbaum jól védett. A játék főleg az osztrák zónában folyt, s bár egyszer a hálóba került a pakk, a bíró már közbefújt. Még ebben a játékrészben akadt egy újabb létszámfölény, ám ebből sem született gól.

A kapuralövés 16-3 volt a magyarok javára. A második játékrészben sem változott a játék képe, de Starkbaum csak a 28. percig állta a rohamokat. Ekkor - emberelőnyben - Szirányi bombájába Bartalis tette bele az ütőjét. A magyarok 149 perc után voltak ismét eredményesek.

Aztán 76 másodperc múlva Benk visszafordulása után Sebők is betalált. Rákapcsoltak az osztrákok, büntetőhöz jutottak, ám Schiechl kísérletét Hetényi lepkés kesztyűvel védte.

Aztán Hundertpfund három magyar védőt kicselezve lőtt gyönyörű gólt. Két percre rá Heinrich használt ki egy helyezkedési hibát, majd még két perc elteltével megint ő volt eredményes, így hat perc alatt fordult a kocka. Ahogy a sokkból magukhoz tértek a magyarok Sebők hagyott ki egy szólót, és volt több más esély is az egyenlítésre.

A lefújás pillanatában Sebők talált be: a videóbíró alapján éppen ért a találat. A záró játékrész komoly osztrák helyzettel indult, Hetényi védett. A 48. percben már nem volt kegyelem: a kapu előtt egyedül hagyott Iberer közelről kilőtte a jobb alsó sarkot.

Az 53. percben az osztrák védelem a gólvonalról tisztázott, de a következő támadásnál Kovács parádés, jobb felső sarkos lövéssel egyenlített. Maradtak izgalmak a hajrára és a hirtelen halálra is.

A magyarok kettős emberelőnybe kerültek, de nem éltek a lehetőséggel. Aztán a rivális került létszámfölénybe, Hetényi pedig parádés védéseket mutatott be. Végül a megpattanó korong megtréfálta, ezzel eldőlt a meccs. A magyar válogatott szombaton közép-európai idő szerint 5.30-kor a japán csapat ellen zárja a tornát.

Korábban: Szlovénia-Ukrajna 5-3 (2-0, 0-2, 3-1)
gól: Stebih (13.), Urbas (19.), Music (43.), Mursak (47.), Golicic(58.), illetve Mihnov (27.), Petruhno (39.), Beluhin (43.)

Később:
Japán-Koreai Köztársaság 12.30

MTI/Mudra László/MJSZ


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.