Bajnokok Ligája

Csekély a Real Madrid előnye

Minden fontos mutatóban a címvédő Bayern München volt a jobb, kivéve a végeredményt: a Real Madrid hazai pályán nyert 1-0-ra, ennél fogva előnyösebb helyzetből várhatja a keddi németországi visszavágót a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében.

2014.04.24 10:18MTI
freedigitalphotos.net/tungphoto

A párharc első, szerdai mérkőzésén a Santiago Bernabeu Stadionban a bajor együttes uralta a játékot, a statisztikák szerint a százalékos labdabirtoklási arány 64:36 volt a vendégek javára, akik 15 szögletet rúghattak, míg a hazaiak összesen hármat.

Viszont a madridiak szórványos ellentámadásainak egyikéből - a 19. percben - a francia légiós, Karim Benzema betalált, s mivel a Bayern képtelen volt bevenni a házigazdák kapuját, a "mutatós" fölény dacára vereséggel távozott a spanyol fővárosból, 2012 októbere óta először maradva alul idegenben a legrangosabb európai kupasorozatban.

A Real olasz edzője, Carlo Ancelotti csapata egységét dicsérte, s úgy fogalmazott a meccset követően, hogy a kollektív munka gyümölcse lett a győzelem. "Az, hogy nem játszhatott Gareth Bale és Cristiano Ronaldo is csupán ötvenszázalékos állapotban lépett pályára, azért nem tette könnyűvé a dolgunkat" - mondta a szakvezető, hangoztatva, hogy összességében elégedett az eredménnyel és a látottakkal, bár az első félidőben olykor szenvedtek, jobbára csak védekeztek, a Bayern diktálta a tempót, míg ők sokszor elvesztették a labdát, s "más nehézségek is akadtak".

Egyszersmind óvatosságra intett, mondván, kicsi az előnyük, még minden előfordulhat Münchenben, ahol "roppant nehéz" mérkőzésre számít. A németek katalán mestere, Pep Guardiola a találkozó után úgy nyilatkozott, hogy a maga részéről derűlátóbb, mint volt a szerdai első összecsapás előtt.

"Ekkora fölényben, mint most, korábban még egyetlen egyszer sem játszott a Real vendégeként a Bayern, csak az eredmény maradt el, a gólunk hiányzott" - összegzett a szakember.

Hozzáfűzte, hogy képtelenség kilencven percen át birtokolni a labdát, de a visszavágón még ezt is megpróbálják. "Remélem, hogy Münchenben már nemcsak a mezőnyfölényünk lesz nyomasztó, hanem a Real kapuját is bevesszük" - mondta Guardiola.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.