Egy szlovén sikerei az USA-ban

NBA - Dragic a legtöbbet fejlődött játékos

A szlovén Goran Dragicot választották az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legtöbbet fejlődött játékosának.

2014.04.23 19:25MTI
Forrás: Wikipedia

A Phoenix Suns légiósa 126 sportújságíró szavazata alapján a lehetséges 1134 pontból 408-cal nyert és összesen 65 szakíró tette őt a kategória első helyére. Mögötte az Indiana Pacersben játszó Lance Stephenson lett a második 158 ponttal, míg a New Orleans Pelicansban kosarazó Anthony Davis a harmadik 155 ponttal.

A 27 éves Dragic úgy vágott neki a 2013/14-es idénynek, hogy meccsenként átlagosan 9,5 pontot szerzett, de ebben az idényben 20,3 pont volt a mérkőzésenkénti átlaga, emellett 5,9 gólpassz és 3,2 lepattanót is szerzett. Az egész mezőnyben egyedüliként 50 százalék felett talált kosárba a mezőnyből, míg a hárompontosokat 40 százalékkal dobta be. Teljesítményével oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata ebben a szezonban 23-mal több találkozót nyert meg, mint az előző kiírásban, igaz a 48/34-es győzelmi mutató is kevésnek bizonyult a rájátszásba kerüléshez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.