Bajnokok Ligája

A gól nélküli döntetlennek örülnek is, meg nem is

Nem elégedettek, de nem is szomorúak az érintettek sem az Atlético Madridnál, sem a Chelseanél.

2014.04.23 11:20MTI
freedigitalphotos.net/pixtawan

A Bajnokok Ligája nyitó felvonását követő sajtótájékoztatón José Mourinho, a "bunkerfocira" berendezkedő londoni gárda portugál vezetőedzője elismerte, hogy a biztonságos védekezés minden mást megelőzött a célok sorában.

"Az volt a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, nem is kaptunk, igaz, nem is szereztünk egyet sem - mondta. - Pedig ha betalálunk, akkor tényleg kijelenthetném, hogy nagyon jó eredmény született. Így, hogy nulla nulla lett, azt mondhatom, hogy jó eredményt értünk el, de minden a visszavágón, a Stamford Bridge-en dől el."

Mourinho ugyanakkor arról panaszkodott, hogy a jövő szerdai londoni mérkőzésen nem számíthat több futballistájára sem: "Négy játékosunkat elveszítettük, kettőt sérülés, kettőt pedig sárga lapja miatt, de így is döntőbe akarunk jutni, a visszavágón az életünkért fogunk harcolni" - fogalmazott Mourinho, hozzátéve, hogy csapata minden tagjával elégedett, mert "nagy munkát végeztek a Vicente Calderón Stadionban".

Diego Simeone, az Atlético argentin vezetőedzője szerint is nyílt maradt a csata, a madridi első találkozó nem döntött semmiről. "Csak szerdán derül ki, hogy ez a 0-0 valójában kinek jó, nekik vagy nekünk" - lamentált a szakvezető, aki egyértelművé tette, hogy Londonban is a győzelem céljával lép majd pályára csapata.

"A legjobbat akarjuk kihozni magunkból a visszavágón - mondta. - Immár gólt is kell tudnunk szerezni, ha már idehaza nem sikerült, pedig igyekeztünk, de nagyon jól védekeztek. Londonban bármi lehet." Alapvetően derűlátóan nyilatkoztak a kilátásokról az Atlético futballistái is.

Afféle szószólóként a védelem oszlopa, a brazil Joao Miranda úgy vélekedett, hogy a Chelsea pályáján is meglesznek a lehetőségeik, csak akkor már élniük is kell majd a kínálkozó eséllyel: "Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón bevesszük ellenfelünk kapuját, és az elég lehet a döntőhöz."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.