Május 11.

10 év, 10 kilométer: futóverseny az EU-csatlakozás évfordulójára

A futás útvonala Budapest belvárosában és a Duna-parton tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint.

2014.04.21 00:30MTI

Magyarország tíz éve csatlakozott az Európai Unióhoz: erről emlékezhetnek meg tíz kilométeres futással a sportolni vágyók május 11-én.

A futás útvonala Budapest belvárosában és a Duna-parton tíz, jelentős európai uniós támogatásból megvalósult, emblematikus budapesti fejlesztést érint. A résztvevők átfutnak a Margit hídon, elhaladnak például a Liszt Ferenc Zeneakadémia, a Rudas fürdő és a Várkert Bazár mellett is - tájékoztatta az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete közleményben az MTI-t.

A rajt, a cél és az eredményhirdetés a belvárosi Erzsébet téren lesz, amely az egész napos Európa-napi fesztivál helyszínéül is szolgál. A rendezvény koncertekkel, információs standokkal és családi programokkal várja a látogatókat.

A tíz - váltóban kétszer öt - kilométeres távot teljesítők egy Magyarország tízéves EU-tagságát szimbolizáló érmet kapnak. A futáson a részvétel ingyenes, de a rendezvény előtt az indulóknak regisztrálniuk kell a verseny honlapján. Jelentkezni awww.bbu.hu/eu10 internetes oldalon lehet, ahol részletes információkat is találnak az érdeklődők.

A versenyt az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és a Széchenyi 2020 programot felügyelő Miniszterelnökség megbízásából a B-B Ultramaraton Kft. rendezi meg. Az eseményt az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája és a Külügyminisztérium támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.