Monte-carlói tenisztorna

Federer legyőzte a sérült Djokovicot

A volt világelsők csatájában Roger Federer két szettben legyőzte Novak Djokovicot szombaton a 2,89 millió euró összdíjazású monte-carlói salakpályás férfi tenisztorna elődöntőjében.

2014.04.19 18:41MTI

A 17-szeres Grand Slam-bajnok svájci sztár - aki három elbukott finálé mellett még sosem diadalmaskodott a hercegségben - 1 óra 14 perc alatt búcsúztatta a címvédő szerbet, és immár 18-16-ra vezet kettejük külön párharcában. A legelső meccsüket éppen Monacóban vívták, még 2006-ban.

A találkozó után a csuklóját fájlaló, kötéssel játszó Djokovic közölte:

"Egy ideig nem tudok teniszezni, még nem tudom, meddig."

Federer ellenfele a vasárnapi döntőben honfitársa, az Australian Open-bajnok Stanislas Wawrinka lesz, aki ellen 13/1-es győzelmi mérleggel büszkélkedhet. Igaz, az egyetlen Wawrinka-siker éppen Monte-Carlóban született 2009-ben.

A legutóbbi tisztán svájci tornadöntőre 2000-ben került sor Marseille-ben, ezen Marc Rosset legyőzte Federert.

"Akkor teljesen összetörtem, és azt gondoltam, hogy sosem nyerek meg egy tornát sem" - emlékezett vissza Federer, aki azóta 78 trófeát gyűjtött be.

Eredmény, elődöntő:

Federer (svájci, 4.)-Djokovic (szerb, 2.) 7:5, 6:2

korábban:
Wawrinka (svájci, 3.)-Ferrer (spanyol, 6.) 6:1, 7:6 (7-3)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.