Az újabb bundaügy első tárgyalása

Elcsalt magyar labdarúgómeccsek

Miért pont a foci lenne tiszta ebben az országban?

2014.04.15 13:35MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/Rawich

Tagadta bűnösségét K. Zoltán és L. Mátyás első-, illetve másodrendű vádlott a kedden megkezdődött újabb bundaügy első tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken.

A vád szerint K. Zoltán és 20 társa alkalmanként és személyenként 1000-10 000 euró közti vesztegetési pénzért befolyásolta magyar labdarúgó bajnoki és ligakupa-mérkőzések eredményét 2008 és 2011 között.

A más ügyben előzetes letartóztatásban lévő két volt futballista kedden tagadta a vádakat. Ugyanakkor L. Mátyás vallomásában elmondta azt is, hogy a vádbeli időszakban 4-5 év alatt 100 millió forintos nagyságrendű jövedelemre tett szert legális fogadásokból.

K. Zoltán nem kívánt nyilatkozni vagyoni helyzetéről, azt hangoztatta, hogy az "ügyészség boszorkányüldözésének áldozata". Mindkét vádlott ellen több eljárás van folyamatban, melyekben még több tucatnyi személyt vádolnak fogadási csalással.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.