Fellebezés hatására

Bundabotrány - öt évre csökkentették a németországi fővádlott büntetését

Öt és fél évről öt esztendőre csökkentették Ante Sapinának, a bochumi ügyészség által felderített nemzetközi labdarúgó-bundabotrány horvát fővádlottjának börtönbüntetését.

2014.04.14 19:23MTI
freedigitalphotos.net/Naypong

A bíróság a 2011-ben elmarasztalt Sapina fellebbezése miatt tárgyalta újra az ügyet, amelyben hétfőn arra hivatkozva enyhítette az eredeti ítéletet, hogy a vádlott együttműködött a hatóságokkal.

A hozzá hasonlóan 5,5 éves börtönre ítélt honfitárs, Marijo Cvrtak büntetését szintén hat hónappal csökkentették. Sapina az eljárás során elismerte, hogy 2008-ban és 2009-ben több mint 20 mérkőzést - köztük Európa Liga- és vb-selejtezős találkozókat - manipulált.

A vesztegetések nyomán több mint 2,3 millió euró nyereségre tett szert. Ante Sapina egyébként már a német futballbíró, Robert Hoyzer 2005-ös bundabotrányában is érintett volt, akkor két év 11 hónap börtönbüntetést kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.