Vívásban jók vagyunk

Magyar arany és bronz a junior vívók Európa-bajnokságán

Jól indult a magyarok számára a junior vívók jeruzsálemi Európa-bajnoksága: a kardozó Márton Anna arany-, a tőröző Németh András pedig bronzérmet nyert pénteken.

2014.02.28 21:05MTI
Képünk illusztráció

Márton Anna, aki már a felnőtt válogatottnak is a meghatározó tagja, a 32-es táblán 15-14-re verte a francia Manon Brunet-t, 15-5-re az orosz Jevgenyija Karbolinát, majd 15-8-ra egy másik francia vívót, Margaux Rifkisst. Az elődöntőben az olasz Sofia Ciargliát állította meg 15-13-mal, a döntőben pedig az orosz Tatyjana Szuhova ellen nyert 15-10-re. Ugyanebben a versenyben negyeddöntőig jutott, s végül nyolcadikként zárt Záhonyi Petra, aki a fiatalabb korosztály, a kadettek küzdelmeiben vasárnap aranyérmes volt.

Németh András a spanyol Guillermo Delbergue-en 15-12-vel, a dán Thomas Lerche Bergen 15-9-cel, az orosz Alexandr Pivovarovon pedig 15-13-mal lépett túl, a döntőbe jutásért rendezett asszóban viszont 15-12-re kikapott a későbbi aranyérmes cseh Alexander Choupenitch-től.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.