Vívás

Kadett Eb: két bronz a csapatversenyek első napján

Korábban, az egyéni versenyekben két érmet szereztek a magyarok: kardban győzött Záhonyi Petra, párbajtőrben pedig második lett Siklósi Gergely.

2014.02.26 17:28MTI

Bronzérmet nyert szerdán a magyar férfi párbajtőr-, illetve női kardcsapat a kadett vívók jeruzsálemi Európa-bajnokságán.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a Bakos Bálint, Esztergályos Patrik, Siklósi Gergely, Tóth Gergely összeállítású együttes a nyolcaddöntőben 45-31-re verte a törököket, majd a negyeddöntőben 45-19-re a briteket, aztán az elődöntőben 44-39-re kikapott a lengyelektől. A bronzéremért a franciákkal kerültek szembe a magyarok, akiket 45-25-re győztek le.

A Kelecsényi Mira, Kern Bianka, Papp Borbála, Záhonyi Petra alkotta válogatott ugyancsak a törökök ellen melegített be, mégpedig 45-20-szal a negyeddöntőben, majd a franciáktól kiélezett küzdelemben, 45-44-es vereséget szenvedett, végül a harmadik helyet az olaszok 45-39-es legyőzésével érdemelte ki.

Korábban, az egyéni versenyekben két érmet szereztek a magyarok: kardban győzött Záhonyi Petra, párbajtőrben pedig második lett Siklósi Gergely.

A fiatalabb korosztály versenyei csütörtökön zárulnak, péntektől pedig már a juniorok lépnek pástra Izraelben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.