Az '56-os Olimpián kint maradt

Elhunyt Gyarmati Olga olimpiai bajnok atléta

Hosszú, súlyos betegség után 89 éves korában elhunyt Gyarmati Olga olimpiai bajnok távolugró.

2014.01.11 10:25MTI
A helsinki XV. Nyári Olimpiai Játékokra készülő Gyarmati Olga távolugró atléta a tatai edzőtáborban.

Haláláról Hámori Jenő, a New Orleansban élő olimpiai bajnok kardvívó tájékoztatta az Olimpiai Bajnokok Klubját.

Gyarmati Olga az 1948-as londoni ötkarikás játékokon győzött, ezzel a magyar női atlétika második olimpiai aranyérmét szerezte meg. Főiskolai világbajnokságokon kétszer diadalmaskodott, sokoldalúságát mutatja, hogy távolugrás mellett magasugrásban, gátfutásban, valamint 100 és 200 méteres síkfutásban is nyert magyar bajnokságot.

Indult az 1952-es és az 1956-os olimpián is, Melbourne-ből nem tért haza, Angliában telepedett le. Később az Egyesült Államokba költözött, s a Massachusetts állam északi részén található Orange városában élt, Greenfieldben hunyt el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.