Több mint egy órán át állt a játék

Súlyos összecsapások a lelátón Brazíliában

Három embert súlyos állapotban szállítottak kórházba vasárnap, a brazil labdarúgó-bajnokság zárófordulójának Atletico Paranaense-Vasco da Gama találkozójáról, amely a drukkerek összecsapása miatt több mint egy órát állt.

2013.12.09 10:20MTI

A Paranaense stadionjának felújítási munkálatai miatt a találkozót a Joinville Arénában rendezték, s hiába volt csak félház a meccsen, az elégtelen biztonsági intézkedések miatt a fanatikusok így is gond nélkül összeverekedhettek egymással.

A biztonságért egy magáncég felelt, rendőrök nem voltak a stadionban. A televíziós felvételek tanúsága szerint a két tábor nem volt elválasztva egymástól, s 1-0-s hazai vezetésnél kitört a "pokol" a lelátókon. A vandál drukkerek ütötték, rúgták egymást, s a felvételeken látszott, hogy egy hazai és egy vendég szurkolót még akkor is tapostak, amikor már a földön feküdt magatehetetlenül.

Az egyik súlyos sérültért mentőhelikopter érkezett, az időközben kiérkező rendőrök pedig könnygáz bevetésével és gumilövedékekkel tettek rendet.

"Abban az országban, ahol jövőre világbajnokságot rendeznek, ez különösen szomorú. A stadion egyszerűen nem biztonságos, kicsit félünk" - mondta a kényszerszünetben Alessandro, a Vasco kapusa.

A helyi média értesülései szerint három szurkolót kezelnek kórházban súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel.

A találkozót végül 5-1-re a Paranaense nyerte meg, ezzel bronzérmes lett, s jövőre indulhat a Libertadores Kupában, míg a négyszeres bajnok Vasco búcsúzott az élvonaltól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.