Terror veszély a meccsen

Az Etiópia-Nigéria meccsen akart robbantani két terrorista

Véletlenül magát robbantotta fel Addisz-Abebában két szomáli terrorista, aki a labdarúgó világbajnokság vasárnapi Etiópia-Nigéria selejtező összecsapásán akart pokolgépes merényletet elkövetni- közölte az etióp kormány.

2013.10.15 07:23MTI

A hétfő esti híradás szerint az akaratlan robbanás az etióp főváros előkelő Bole negyedében következett be, mintegy 5 kilométerre az Addisz-Abeba Stadiontól, ahol akkora már sokezer szurkoló gyűlt össze a mérkőzésre.

"Szomáli nemzetiségűek voltak, és azt tervezték, hogy a szurkolók közt elvegyülve öngyilkos támadás követnek el a stadion vagy más olyan helyszín ellen, ahol nagy tömeg verődik össze a meccset megnézni" - mondta Shimeles Kemal, a kormány szóvivője.

A robbanás helyszínén a hatóságok más robbanóanyagokat, kézigránátokat és labdarúgó mezeket találtak szétszóródva.

Az etióp főváros Bole negyedében egy kisebb szomáliai menekült közösség él. Az eset kapcsán a hatóságok őrizetbe vettek három gyanúsítottat.

A tervezett robbantást egyelőre senki sem vállalta magára. A szomáliai iszlamista lázadók al-Shabaab milíciája korábban megtorlással fenyegette meg Etiópiát is, amiért az Afrikai Unió missziójának keretében csapatokat vezényelt Szomáliába az al-Kaida terrorszervezethez kötődő csoportjuk kiszorítására.

Az al-Shabaab fegyveresei szeptemberben több napig tartó terrortámadást hajtottak végre a kenyai főváros Westgate bevásárlóközpontjában, ahol legkevesebb 62 embert öltek meg és több mint kétszázat megsebesítettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.