A vesztesek teljes nyugalma?

Holland-magyar: Egervári szerint a futballban néha borul a papírforma

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a "futballban néha borul a papírforma", így együttese nem lesz teljesen esélytelen pénteken a hollandok elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen.

2013.10.10 20:48MTI

"Kíváncsian várjuk, hogy mit tudunk megvalósítani a világ egyik legjobb csapata ellen. Elszántak a játékosok, közel vagyunk ahhoz, hogy az álmainkat valóra váltsuk, ugyanakkor tisztában vagyunk a két válogatott közti különbséggel, ráadásul a hollandok otthon játszanak. A futballban azonban néha borul a papírforma, mi pedig ezt szeretnénk meglovagolni" - mondta a szakvezető csütörtökön az Amsterdam ArenA-ban rendezett sajtótájékoztatón.

A szakember újságírói kérdésre elmondta, egy esetleges döntetlen elérése óriási sikert jelentene a magyar labdarúgás számára, de a válogatottnak most nem, hiszen a gárda ebben az esetben vélhetően lemaradna a pótselejtezőt érő második helyről.

Nem lehet tudni, hogy Louis van Gaal, a hollandok szövetségi kapitánya milyen összeállításban küldi pályára csapatát, de Egervári szerint ezzel nem is igazán kell foglalkoznia:

"Tisztában vagyunk azzal, hogy a hollandoknál a második, de még a harmadik sorba tartozó játékosok is igazi minőségi futballisták, akik képesek megvalósítani a szövetségi kapitány által eltervezett taktikát. Nekünk csak a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, és megkeresni az ellenfél játékában a gyenge pontokat."

Szalai Ádám kiesésével kapcsolatban a szakember elmondta, a Schalke 04 támadója alapembere a válogatottnak, ennek ellenére a hiányában is szeretnék megvalósítani a támadó harmadban azt, amit elterveztek. Szalai helyét éppen a Hollandiában, a Rodában légióskodó Németh Krisztián veszi majd át a kezdőcsapatban.

Legutóbb 2011-ben játszott az Ajax stadionjában a magyar válogatott, amely akkor ugyan 2-1-re vezetett, végül 5-3-ra kikapott.

"Az esélyeink nem lettek jobbak, mint akkor voltak. A magyar válogatott azon a mérkőzésen az elmúlt évek legjobb teljesítményét nyújtotta, és még az sem volt elég a győzelemhez. Most szervezettséggel és fegyelemmel szeretnénk közelebb kerülni a holland csapathoz" - mondta Egervári, aki újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, nem foglalkozik azokkal a pletykákkal, miszerint az állása szempontjából is fontos az összecsapás.

A sikeres szerepléshez elengedhetetlen a jó védelem, amelyet Korcsmár Zsolt irányít majd. A Greuther Fürth légiósa a sajtótájékoztatón elmondta, tisztában vannak az ellenfél képességeivel, ugyanakkor ha a válogatott a tudása legjavát nyújtja, akkor képes lehet "meglepetést" okozni.

"Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, de eredményesnek lenni, nekem azt jelenti, hogy elérjük a pótselejtezőt jelentő második helyet. Sajnos Bukarestben nagyon megnehezítettük a saját dolgunkat. A sorsolást követően úgy gondolom, bárki aláírt volna egy hollandiai döntetlent, de sajnos, nekünk ez most nem elég, szóval össze kell kapni magunkat" - mondta Korcsmár.

A magyar válogatott jelenleg a pótselejtezőt érő második helyen áll csoportjában, ám ahhoz, hogy ezt a pozíciót megtartsa, szinte biztosan győznie kellene Amszterdamban, ugyanis az egypontos hátrányban lévő románok és törökök Andorrával, illetve Észtországgal játszanak pénteken.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint): Bogdán Ádám - Vanczák Vilmos, Mészáros Norbert, Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás - Varga József, Elek Ákos - Koman Vladimir, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Németh Krisztián

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.