Román-magyar

Külügyminisztérium: a szurkolók tartsák be a román törvényeket!

A magyar Külügyminisztérium elvárja minden Romániában tartózkodó magyar futballszurkolótól, hogy sportszerűen buzdítsa a magyar válogatottat és tartsa be Románia törvényeit.

2013.09.06 18:20MTI

A Külügyminisztérium péntek délutáni, közleményében hangsúlyozza azt is, hogy elvárják a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy kísérje és védje meg a magyar szurkolókat, illetve azonosítsa be azokat, akik rendbontást vagy törvénytelenséget követnek el.

"A román hatóságoktól pedig azt várjuk el, hogy törvényesen es csak azokkal szemben járjanak el akik valóban kihágást követnek el. Elvárjuk, hogy tartózkodjanak bármiféle nemzetiségi megkülönböztetéstől" - fogalmaz a közlemény.

Péntek délután Bukarest történelmi belvárosában összecsapott a csendőrökkel a magyar szurkolók egy csoportja, később a szurkolói különvonaton utazó szurkolók is dulakodásba keveredtek a csendőrökkel. Mindkét esetben gumibotozással, könnygáz bevetésével, a szurkolók elszállítása után állították helyre a rendet.

Más helyszíneken román szurkolók bántalmaztak magyarokat. A történelmi városrészben történt incidensnél a román hírtelevíziók élő közvetítéséből az látszott, hogy Magyarország feliratú, egyforma fekete pólóba öltözött férfiak dulakodnak az őket gumibotozó román csendőrökkel. A számos sörözőnek otthont adó városnegyed utcáin a drukkerek székeket dobáltak, a csendőrség pedig könnygázt vetett be ellenük.

A szurkolói csoportot autóbuszokba terelték és elvitték a helyszínről. A csendőrség szóvivője szerint senki sem sérült meg, és sikerült helyreállítani a rendet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.