Román-magyar

Négy magyar szurkolót szállítottak kórházba Bukarestben

Három magyar szurkolót fejsérülések miatt, egy negyediket pedig rosszullét miatt szállítottak kórházba pénteken Bukarestben.

2013.09.06 17:37MTI
Fotó: MTI

A Mediafax román hírügynökség szerint az agyrázkódással diagnosztizált három szurkolót a Nemzeti Arénától vitték kórházba, a negyedik férfi viszont már a bukaresti Északi pályaudvaron rosszul lett.

Oda érkezett az a vonat, amely mintegy ezer magyar szurkolót szállított Bukarestbe. A pályaudvaron a szurkolók egy része összecsapott a román csendőrökkel. A román rendőrség több magyar szurkolót előállított, de egyelőre nem lehet tudni, hány személyről van szó.

Georgian Enache, a román csendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, csak a péntek esti román-magyar meccs után közlik a pontos számot. Hozzátette: az előállított személyek nem vehetnek részt a mérkőzésen. Szintén a csendőrség szóvivője közölte, hogy körülbelül három órával a mérkőzés előtt a stadion közelében román szurkolók egy csoportja is összecsapott a rendfenntartókkal.

A román drukkerek meg akarták közelíteni a magyar szurkolóknak fenntartott úgynevezett fanzone-t, de a rendőrök ezt megakadályozták. A román szurkolók ekkor kövekkel dobálták meg a rendfenntartó erőket, és több személygépkocsit megrongáltak. A román média pénteken nagy teret szentelt a magyar szurkolóknak. Úgy vélték, hogy a magyarok eleve harcias szándékkal érkeztek a román fővárosba, és "rendkívül agresszíven" viselkedtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.