Casillas a katalánoknál?

A Barca lecsapna, Bale rekordösszegért szerződhet, Xabi Alonsónak csontja tört

Sandro Rosell, a klub elnöke, valamint Andoni Zubizarreta sportigazgató megvitatták annak lehetőségét, hogy miképpen tudnák megszerezni a fővárosiak futballistáját, aki kimaradt a kezdőcsapatból a Real Betis elleni bajnoki nyitómérkőzésen.

2013.08.21 18:25MTI
Fotó: MTI

Spanyol sajtóértesülések szerint a bajnoki címvédő FC Barcelona megpróbálja leigazolni Iker Casillast, az ősi rivális Real Madrid világ- és Európa-bajnok kapusát.

A Mundo Deportivo honlapja arról számolt be, hogy Sandro Rosell, a klub elnöke, valamint Andoni Zubizarreta sportigazgató megvitatták annak lehetőségét, hogy miképpen tudnák megszerezni a fővárosiak futballistáját, aki kimaradt a kezdőcsapatból a Real Betis elleni bajnoki nyitómérkőzésen.

Casillas az elmúlt idény közepén kéztörés miatt dőlt ki a sorból, José Mourinho, a gárda akkori vezetőedzője pedig vészmegoldásként leigazolta Diego Lopezt, akit a sztárkapus felépülése ellenére sem tett ki később a kezdőből. Mourinho távozásával úgy tűnt, Casillas gondjai is megoldódnak, ugyanakkor vasárnap az olasz Carlo Ancelotti sem szavazott bizalmat neki.

Mindezek ellenére azonban óriási szenzáció lenne, ha a Real-nevelés Casillas a Barcelonában folytatná, a hálóőr ugyanis pályafutása során kizárólag a Király gárdában szerepelt. A 149-szeres válogatott játékos - akinek szerződése 2017-ig szól - többek között öt bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert a Reallal.

Az biztos, hogy a Barcelonának a most indult idény végén új kapust kell keresnie, ugyanis Victor Valdes már korábban bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg jövő nyáron lejáró szerződését.

Gareth Bale, a Tottenham Hotspur walesi futballistája világcsúcsot jelentő, 109 millió euróért (31,8 milliárd forint) szerződhet a Real Madridba.

Az olasz Sky Italia honlapja kedden arról számolt be, hogy az egész nyári huzavonát követően megállapodtak egymással a két klub vezetői, és a 24 éves szélső 91 millió euróért, valamint a 18 millió euróra értékelt portugál Fabio Coentraóért cserébe kerül a spanyol fővárosba.

Bale - akit az elmúlt szezonban a labdarúgók és a szakírók is megválasztottak a Prermier League legjobb játékosának - hivatalosan sérülés miatt nem lépett pályára a Tottenham szezonnyitó mérkőzésén, amelyet 1-0-ra nyert a Crystal Palace vendégeként.

Amennyiben beigazolódik a csillagászati összeg, Bale lesz minden idők legdrágább játékosa. Ezt a rekordot jelenleg Cristiano Ronaldo tartja, a portugál aranylabdás 2009 nyarán 94 millió euróért került a Manchester Unitedtől szintén a Real Madridba.

Legalább három hónapig nem játszhat Xabi Alonso, a spanyol labdarúgó-bajnokságban legutóbb ezüstérmes Real Madrid válogatott középpályása, akinek a szerdai edzés közben eltört a jobb lábközépcsontja.

A sérülésről a királyi klub a honlapján számolt be, azt azonban nem közölte, hogy a futballistának mennyi időt kell kihagynia. A helyi média ugyanakkor azt írta, hogy Xabi Alonso legalább három hónapig nem léphet pályára.

A 31 éves világ- és Európa-bajnok játékos nemrég állt újra edzésbe júniusi lágyékműtéte után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.