Búcsúfutás

Overdose a Kincsem Parkban búcsúzik a hazai közönségtől

"Ez pályafutása utolsó hazai futása lesz, hiszen akár lesz utána Párizs, akár nem, jövőre szinte bizonyosan ménesbe megy" - mondta a társtulajdonos az utóbbi évek legsikeresebb magyar versenylováról.

Szenzációs képek még egy római versenyről képgaléria

2013.08.07 13:24MTI
Szenzációs képek még egy római versenyről - Katt a képre!

A világhírű magyar versenyló, Overdose szeptember elsején fut utoljára Magyarországon.

"Egy 1200 méteres versenyben búcsúzik el a Kincsem Park közönségétől" - nyilatkozta a PannoniaOverdose.hu-nak a társtulajdonos Mikóczy Zoltán. Hozzátette, hogy Overdose mostani egészségi és edzettségi állapota alapján már most készen áll a versenyre. Mikóczy elárulta, hogy ha a ló megfelelően fut itthon, esetleg október elején még Párizsban is indítják.

"Ám tudjuk, hogy nála minden verseny esetleges, ezért egyelőre csak annyi biztos, hogy szeptember elsején a magyar közönségtől a Kincsem Parkban elbúcsúzunk. Közel két év kihagyás után az 1200 méteres Kozma Ferenc Emlékverseny megfelelőnek tűnik a számára. Ez pályafutása utolsó hazai futása lesz, hiszen akár lesz utána Párizs, akár nem, jövőre szinte bizonyosan ménesbe megy" - mondta a társtulajdonos az utóbbi évek legsikeresebb magyar versenylováról.

A 2010 augusztusáig veretlen, sorozatban 14 futamot megnyerő Overdose savós patairha-gyulladást kapott 2009-ben, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben vissza tudott térni, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Tavalyelőtt viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen kiváló futással, alig több mint egy lóhosszal a győztestől lemaradva a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott legutóbb, és akkor győzött.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.