Jól szerepelt a magyar szumós

Világjátékok: Kalmár István ezüstérmes, de öröme nem lehet felhőtlen

A magyar szumóbirkózó Kalmár István szombaton hajnalban ezüstérmes lett a nem olimpiai sportágak IX. Világjátékán a kolumbiai Caliban.

2013.07.27 09:54MTI

A 115 kilogrammos szumós öröme azonban nem lehet felhőtlen, mivel az elődöntő után Achilles-ín-szakadást szenvedett, így hosszú kihagyás vár most rá. 

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának tájékoztatása szerint a szerint magyar csapat első érmese úgy lett második, hogy - mivel a döntőre már nem tudott kiállni - gyakorlatilag senkitől sem kapott ki a Caliban zajló világversenyen. A női nehézsúlyúaknál Makai Erika közel volt az éremhez, végül ötödikként zárt. 

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseménye pénteken kezdődött, száz ország versenyzői vesznek részt rajta. A megnyitón beszédet mondott Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki a sport tisztaságára, a sportszerűségre és a toleranciára hívta fel a figyelmet. 

Az augusztus 5-éig tartó seregszemlén hazánkat 12 sportágban 58 sportoló képviseli. Legutóbb, négy évvel ezelőtt, Tajvanon a magyar sportolók két arany-, három ezüst- és két bronzérmet nyertek a Világjátékokon.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.