Vanczák volt a nyerőember

Kapufák, egy gól és más semmi: szűken vertük Kuvaitot

A gól nélküli első félidőt követően a győztes találatot Vanczák Vilmos szerezte az 57. percben. A magyar együttes története során először találkozott Kuvaittal.

2013.06.06 22:48MTI
Fotó: MTI

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte a kuvaiti együttest a csütörtök este, Győrben rendezett barátságos mérkőzésen. A gól nélküli első félidőt követően a győztes találatot Vanczák Vilmos szerezte az 57. percben. A magyar együttes története során először találkozott Kuvaittal. Egervári Sándor szövetségi kapitány tanítványai legközelebb augusztus 14-én, a Csehország elleni hazai felkészülési mérkőzésen lépnek pályára. Az első percek az ismerkedés jegyében teltek, egyik csapat sem tudott igazán közel kerülni ellenfele kapujához.

Negyedóra után kissé felpörgött a mérkőzés, de a várt hazai fölény helyett kiegyenlített játékot, és helyenként görcsösen futballozó, ötlettelenül játszó magyar együttest láthatott a győri közönség. Az üde színfoltot Vanczák Vilmos két komoly helyzete jelentette, a Sion védője közel állt a gólszerzéshez, mindkétszer fejjel veszélyeztetett, de a kuvaiti kapus hárította a próbálkozásokat. A félidő végéhez közeledve al-Mutva 18 méteres lövése okozott némi riadalmat, de a labda nagyjából fél méterrel elkerülte Bogdán kapuját.

Közvetlenül a szünet előtt Gyurcsó kapott jó kiugratást Komantól, a Videoton szélsője azonban - kissé kisodródva - hét méterről a kapusba lőtte a labdát. Egervári Sándor szövetségi kapitány a félidőben cserékkel igyekezett felfrissíteni a magyar csapatot, amely sokkal lendületesebben kezdte a második játékrészt, s a végig veszélyesen futballozó Vanczák révén megszerezte a vezetést. Ezután mindkét oldalon több lehetőség is adódott az együttesek előtt, hazai részről Dzsudzsák és Priskin járt a legközelebb a gólszerzéshez, de mindketten a kapufát találták el.

A hajrában Németh Krisztián betalált a kuvaiti kapuba, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot, így maradt az egygólos magyar siker. "Az első félidőben többször is meg tudtak lepni minket, de a másodikban már jobban játszottunk, és ha nem is volt minden pillanatban meggyőző a játékunk, a győzelemnek azért tudunk örülni" - nyilatkozta Egervári Sándor a lefújás után.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.