Elképzelhető, hogy az olimpiai sportok között lesz

Jövőre Moszkvában a félpályás kosár-vb

Jövőre Moszkvában rendezik meg a három a három elleni kosárlabda-világbajnokságot.

2013.04.23 17:39MTI

A sportág félpályás változatának ugyan csak második vb-jére kerül majd sor az orosz fővárosban, ám elképzelhető, hogy a torna idejére már - mint bemutató sportág - az olimpiai sportok között lesz.
   
A nemzetközi szövetség (FIBA) keddi közleménye szerint idén augusztusban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsági ülésén napirenden lesz a sportág új változatának ötkarikás műsorra kerülése a 2016-os riói játékokra.
   
Az első három a három elleni világbajnokságot tavaly rendezték meg Athénban, ahol a férfiaknál a szerbek, a nőknél pedig az amerikaiak győztek, míg a vegyes csapatok versenyét a franciák nyerték meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.