Genova egyik büszkesége

Új stadiont tervez a Sampdoria

A Sampdoria labdarúgóklubjának vezetői pénteken felfedték új, 30 ezer néző befogadására alkalmas stadionjuk tervét.

2013.04.12 21:51MTI

Az Edoardo Garrone elnök által részletezett tervek szerint a létesítményhez 1000 férőhelyes parkoló is tartozik majd, illetve futballon kívül más sportrendezvények lebonyolítására is alkalmas lesz. "A tapasztalat azt mutatja, hogy a klubok eredményesebben gazdálkodhatnak, ha saját tulajdonukban van a stadionjuk, továbbá ez az adott városnak is jövedelmezőbb. Ez apám álma volt a városának, a csapatának" - mondta Garrone, aki azt viszont nem közölte, hogy mennyibe pénzbe kerülne az aréna megépítése.

Sok szakértő szerint az olasz futball egyik legnagyobb problémája, hogy a Juventust leszámítva egyik klubnak sincs saját tulajdonában lévő stadionja, és hogy az általuk használt létesítmények elavultak. Tavaly az AS Roma jelentette be, hogy saját stadiont épít a Juventus példáját követve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.