A futamot a Budapest Kupáért rendezik

Evezős gróf Széchenyi István-emlékverseny a Margitszigeten

A Danubius Nemzeti Hajósegylet (DNHE), a Magyar és a Budapesti Evezős Szövetség, illetve a Budapesti Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség immár 23. alkalommal rendezi meg a gróf Széchenyi István-emlékversenyt és sportnapot vasárnap a Margitszigeten.

2013.04.04 08:10MTI

A szervezők tájékoztatása szerint a fő, 4500 méteres futamot a Budapest Kupáért rendezik: a Hajógyári sziget-spicctől induló és a DNHE hajóházánál véget érő, üldözéses nyolcas versenyben húsz egység, köztük 14 külföldi vesz részt, s a hajók várhatóan 10.15 és 10.30 között érkeznek a célba.
   
Emellett lesz céges küzdelem, az egyetemisták és főiskolások pedig a Budapest Bajnoka címért csapnak össze egymással a "fapados Oxford-Cambridge" keretében. A hazai evezős klubok  tagjai vegyes serdülő és tanuló, továbbá női négypárevezős és családi túra kettes versenyszámban szállhatnak vízre.
   
A szervezők egyik célja az, hogy a nemzetközi mezőnnyel is megismertessék és megszerettessék a Dunát, mint nemzetközi versenyzésre alkalmas folyót, a másik cél pedig a sportág népszerűsítése mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.
   
A viadalt évről évre egyre nagyobb figyelem övezi. Tavaly az indulók és a nézők száma már meghaladta az ötszázat, míg idén a házigazda Danubius Nemzeti Hajós Egylet több mint 600 versenyzőt és legalább ugyanennyi nézőt és hozzátartozót vár minden korosztályból.
   
A több kiegészítő programot is kínáló emlékverseny és sportnap 9.30 órakor tradicionálisan az I. világháborúban elesett egykori evezősök emlékköveinek megkoszorúzásával veszi kezdetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.