Az eljárás azonban megindult

Magyar-román: valamennyi előállítottat elengedték

Kihallgatás után még az éjjel elengedte a rendőrség azt a tizenhárom embert, akit különböző bűncselekmények és szabálysértések gyanúja miatt állítottak elő pénteken a Magyarország-Románia labdarúgó-mérkőzés kapcsán.

2013.03.23 10:58MTI

Kovács Viktória, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat délelőtt azt mondta: hét embert garázdaság bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt fogtak el. Két férfit pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés elkövetése, egy-egy embert közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, garázdaság, jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség, illetve személyigazolvánnyal kapcsolatos szabálysértés miatt állítottak elő.

A szóvivő hozzátette, mindannyiukkal szemben megindult az eljárás, de a kihallgatás után az előállítottakat szabadon engedték, senkit nem vettek őrizetbe.

Az Országos Rendőr-főkapitányság hajnalban kiadott közleményében azt írta, a mérkőzés után a főváros közrendjét, közlekedését fennakadás nélkül garantálta a rendőrség, szakszerű, arányos és határozott intézkedésének köszönhetően.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Románia csapatával a Puskás Ferenc Stadionban zárt kapuk mögött rendezett világbajnoki selejtezőmérkőzésen péntek este. A szurkolók az Ötvenhatosok terén és a stadion mellett, a Dózsa György úton is kivetítőn követték a mérkőzést. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) által a budapesti Ötvenhatosok terére szervezett közös meccsnézésre mintegy négyezer ember gyűlt össze, a Dózsa György úton felállított színpadnál pedig az MTI tudósítóinak beszámolója szerint több ezren gyülekeztek. Utóbbi helyszínen a résztvevők közül többen magyar, székely és árpádsávos zászlókkal érkeztek, az eseményt a Jobbik támogatta.

A meccs után összetűzés tört ki a szurkolók és a rendőrök között a Dózsa György úti színpad előtt. A szurkolók közül néhányan sörösüvegekkel dobálták a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be. A szurkolók betörték egy rendőrautó hátsó szélvédőjét is, majd a rendőrök sorfallal terelték a metrómegálló felé a tömeget, amelyből több embert kiemeltek. A Syma csarnok előtt is üvegekkel dobálták a rendőröket a szurkolók.

A tömeg este 11 óra után kezdett oszlani.

A drukkerek a nemzetközi szövetség (FIFA) büntetése miatt nem mehettek be a Puskás Ferenc Stadionba. A FIFA az Izrael elleni, augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt sújtotta - pénzbüntetés kiszabása mellett - stadionbezárással az MLSZ-t.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.