Döntetlen is elég lett volna

Női sakk ob - Papp Petra először bajnok

Papp Petra nyerte a női sakkozók Kisvárdán rendezett országos bajnokságát. Az újoncokkal teletűzdelt, tíz résztvevős, körmérkőzéses 60. ob szerdán délután ért véget.

2012.12.12 17:12MTI

A sakkolimpián is indult szegedi Papp Petrának a zárókörben a döntetlen is elég lett volna első felnőtt bajnoki címének elhódításához, de világossal sem tudott legalább remit elérni. Közben ugyanakkor a korábbi kétszeres bajnok Gara Tícia is csak fél pontot szerzett, így végül mégis Papp "ölébe hullott" a végső győzelem.

"A verseny előtt nem gondoltam a bajnoki cím elhódítására, a maximumot próbáltam meg kihozni magamból, ami nagyjából sikerült" - nyilatkozta a 19 éves új bajnok, aki elmondta, hogy az ob előtt egy oroszországi tornán vett részt, amely kevésbé jól sikerült a számára, de abból a szempontból mégis hasznos volt, hogy rájött a hiányosságaira, amelyeket pótolt.

"Egy orosz nagymester, Szergej Grigorianc és Hazai László segítette a felkészülésemet. Otthon, Szegeden fizikálisan is belehúztam, és így itt jól bírtam a hosszú partikat, az ötödik-hatodik órában sem fáradtam el" - tette hozzá.

Papp Petra azt is elárulta, hogy bővítette a repertoárját, több olyan megnyitást is megjátszott, amelyet azelőtt nem, s ezzel kicsit meg is lepte az ellenfeleit.

Az ob végeredménye (a hazai szövetség honlapja alapján):
1. Papp Petra 6,5 pont
2. Gara Tícia 6
3. Dudás Eszter 6
4. Schneider Veronika 5
5. Rudolf Anna 5
6. Erdős Boglárka 4,5
7. Varga Klára 4
8. Juhász Barbara 3,5
9. Göcző Melinda 3
10. Ruszin Anna 1,5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.