Oda az érem?

Férfinak nyilvánították az indiai futónőt

Genetikailag férfinak minősítették a nemi erőszakkal vádolt Pinki Pramanikot, aki a 2006-os Ázsiai Játékokon az indiai női futóváltó tagjaként szerzett aranyérmet.

2012.11.15 05:55MTI

A sportolót női partnere jelentette fel, és az orvosi vizsgálat során derült ki, hogy Pramanik genetikailag férfinak tekinthető.

Az atléta - akit még június 14-én vettek őrizetbe és azóta húsz napot töltött rács mögött - tagadja a nemi erőszakot és a bántalmazást.

A hat évvel ezelőtti kontinentális játékokon indult egy másik vitatott nemű indiai sportoló is. A női 800 méteren második Santhi Soundarajan megbukott a viadal utáni nemi vizsgálaton, ezért vissza kellett adnia érmét.

Fotó: www.internationalreporter.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.