Döntő a Komjádi uszodában

Vízilabda Magyar Kupa : a Szeged a győztes

A címvédő Szeged szerezte meg a 2012-es férfi vízilabda Theodora Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben hosszabbítás után egy góllal legyőzte a Szolnokot a Komjádi uszodában.

2012.11.11 14:19MTI

 Eredmény, döntő:

A-HÍD Szeged VE - Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP  9-8 (2-1, 3-3, 1-2, 1-1 -  1-1, 1-0) - hosszabbítás után

góldobók: Molnár 3, Kayes 2, Szivós, Kunac, Decker Á., Török 1-1, illetve Hosnyánszky, Pásztor, Kis G.  2-2,  Gocic, Aleksic 1-1

 A szegediek háromszoros olimpiai bajnok centerének, Molnár Tamásnak a góljával kezdődött az összecsapás, amelynek a folytatásában viszont hosszú perceken át egyik oldalon sem sikerült senkinek bevennie a kaput, részben a hálóőrök és a védelem, részben a hatástalan támadójáték miatt. A nyitó negyed hajrájában aztán megtört a jég: az egyszeres ötkarikás aranyérmes Hosnyánszky Norbert büntetőből egyenlített, majd a túloldalon az új-zélandi légiós Joseph Kayes húzta a kapuba a labdát kettős szegedi emberelőnynél (2-1).
   
A második negyed nyitányaként a hat az öt elleni játékban megint Kayes volt a befejező ember, de jött a válasz is az egyszeres olimpiai bajnok center, Kis Gábor távoli bombája révén (3-2). Molnár a posztjához "illő" gólt lőtt, Hosnyánszky viszont alkalmi centerként jeleskedett (4-3). Szivós Márton ötméteresből duplázta meg újfent a csongrádiak előnyét, ám a szolnoki Pásztor Mátyás még a nagyszünet előtt fórból közelebb hozta együttesét (5-4).
   
A világbajnok horvát légiós, Aljosa Kunac emberelőnyös találata nyomán 6-4-ről indulhatott neki a második félidőnek a Szeged, erre Pásztor kapufás lökettel válaszolt, majd kevéssel az utolsó szünet előtt a szolnokiak kaptak délszláv segítséget, amennyiben a vb- és Eb-aranyérmes szerb Zivko Gocic távoli pattintása kifogott az amúgy remekül védő Baksa Lászlón (6-6).
   
A befejező nyolc perc fele lepergett, amikor - a meccsen először - átvette a vezetést a Szolnok, mégpedig Kis G. parádés centerezése eredményeképpen (6-7). Az egál testvérpárbaj nyomán állt vissza, amikor is Decker Ádám bevette öccse, Attila kapuját (7-7), jöhetett a hosszabbítás.
   
Amelynek első három percében az Európa-bajnok szerb Milan Aleksic büntetőből juttatta 8-7-es előnyhöz a Szolnokot, ugyancsak ötméteresből egyenlített Molnár (8-8). A második három percben a doppingvétségét követő eltiltásból visszatért Török Béla kapufás gólt lőtt (9-8), ami kupagyőzelmet, így címvédést is ért egyszersmind.

    Az utóbbi évtized férfi kupagyőztesei:

2002: Vasas
2003: BVSC
2004: Vasas
2005: Vasas
2006: Honvéd
2007: Eger
2008: Eger
2009: Vasas
2010: Honvéd
2011: Szeged
2012: Szeged

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.