Gyurta a második

Nyíltvízi úszásban Risztov Éva az év legjobbja

Risztov Évát választotta az esztendő legjobb női nyíltvízi úszójának az európai szövetség (LEN), amelynek szavazásán Gyurta Dániel a második helyet szerezte meg.

2012.10.24 12:20MTI

A londoni olimpián 10 kilométeren győztes, 27 éves magyar versenyző sikeréről szerdai hírlevelében számolt be a LEN, amely kilenc kategóriában hirdetett győztest. Az 51 tagszövetség képviselői, sportvezetők és újságírók 2007 óta szavaznak az adott esztendőben általuk legkiválóbbnak ítélt versenyzőre, s Risztov - aki az ötkarikás játékok előtt Debrecenben, a májusi Európa-bajnokságon a normálmedencés úszásban egy ezüstöt és egy bronzot nyert - a voksok 60,3 százalékát megszerezve érdemelte ki a 2012 legjobbját megillető titulust. 

Rajta kívül még egy magyar került be a legjobb három közé: Gyurta Dániel - aki világcsúccsal lett olimpiai bajnok 200 m mellúszásban a brit fővárosban - a francia Yannick Agnel mögött (48,5 százalék) másodikként végzett a voksok 42,4 százalékával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.