Fordítva hímezték a nemzeti trikolór színeit

Magyar mezbe öltöznek az olasz focisták Uruguay ellen

Fordítva hímezték az olasz labdarúgó-válogatott hivatalos mezére a nemzeti trikolór színeit. Az olaszok így "magyaros" mezben lépnek pályára Uruguay ellen.

2011.11.15 13:43MTI

Megújult az olasz labdarúgó válogatott meze - adta hírül az olasz sajtó, hogy az azzurrik csapatát már hét éve szponzoráló sportmárka még divatosabb, még modernebb technológiájú, még nagyobb teljesítményt biztosító mezbe öltöztette a játékosokat. A retró stílusával trendi és a testhőmérsékletet is szabályozni képes mez bemutatóján azonban kiderült, hogy a válogatott új dressze nem hibátlan.
   
A kék felsőrész fehér gallérján végigfutó csíkon az olasz nemzeti színek rossz sorrendben szerepelnek, felül van a piros és alul a zöld. "Az új mezzel Itália Magyarországnak öltözik" - írták a sportlapok, melyek arra emlékeztettek, hogy 1990-ben az olasz vasutak is tévedésből a magyar trikolórral díszítette az olasz szerelvényeket, melyeket utána mind át kellett festeni.
   
Mi lesz a mezekkel?  - kérdezték a lapok. Ha ma (kedd) estig nem történik csere, akkor a Cesare Prandelli edzette olasz válogatott magyar színekben fog pályára lépni Uruguay ellen. A 2012-es labdarúgó Európa-bajnokságra már kijutott Olaszország a római stadionban vív felkészülési mérkőzést a dél-amerikai csapattal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.