Nem szabad többet költeni, mint amennyi a bevétel

Platini keményen beszólt az eladósodó futballkluboknak

Ismételten a tisztességes üzletvitel fontosságára emlékeztette a labdarúgóklubok vezetőit Michel Platini.

2011.11.15 10:40MTI

Az európai sportági szövetség (UEFA) elnöke egyúttal értetlenségének adott hangot amiatt, hogy bizonyos együttesek vállalják az eladósodást, miközben az egész világot gazdasági válság sújtja.
   
"Amikor az emberek mindenütt meghúzzák a nadrágszíjukat, érthetetlen, hogy futballklubok miért halmoznak fel veszteségeket. Nem szabad többet költeni, mint amennyi a bevétel. A profi futball évente 1,4 milliárd euró veszteséget termel, és van egy hülye, én, aki azt mondja, hogy ennek véget kell vetni"  - fogalmazott az UEFA elöljáró Milánóban, ahol hétfőn átvette a Giacinto Facchetti-díjat.
   
A La Gazzetta dello Sport című lap által alapított elismerést - amely az Internazionale 2006-ban elhunyt egykori válogatott futballistájának, majd elnökének a nevét viseli - olyan személy érdemelheti ki, akinek a tevékenysége folytán a fair play szellemisége érvényesül a labdarúgásban.
   
A "pénzügyi tisztességet" évek óta szorgalmazza Platini, s erőfeszítésének eredményeként a 2014/15-ös idénytől már szankciókra is számíthatnak a szabályokat be nem tartó klubok. A túlköltekezés akár az európai sorozatokból történő kizárást is maga után vonhat.
   
A Juventus egykori játékosa arról is beszélt, hogy rekordját - nevezetesen azt, hogy sorozatban háromszor nyerte el az Aranylabdát (1983, 1984, 1985) - Lionel Messi "kétségtelenül" megdönti.
   
"A csúcsok azért vannak, hogy ledöntsék azokat. Én 27 évesen kerültem a Juventushoz, ha ez 13 esztendősen történik meg, mint Messi és a Barcelona vonatkozásában, talán többet is nyertem volna" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.