1500 eurós bírságot és 50 órás közmunka

Atlétikai vb: indulhatnak a verekedő franciák

Tíz hónapos - öt hónapra felfüggesztett - eltiltást kapott Mehdi Baala és Mahiedine Mekhissi-Benabbad a Francia Atlétikai Szövetség (FFF) fegyelmi bizottságtól.

2011.08.04 23:21MTI

A két sportoló összeverekedett egymással a Gyémánt Liga-sorozat július 22-i monacói állomásán. A csütörtöki döntés értelmében a két középtávfutó indulhat az augusztus 27-én rajtoló tegui világbajnokságon.

A két olimpiai érmesre 1500 eurós bírságot és 50 órás közmunkát is kiszabtak. Az FFF közleménye szerint a múlt hónapban tartott viadal 1500 méteres száma után elfogadhatatlanul viselkedtek, amikor a célba érkezés után többször megütötték egymást. A futamon az 1500-on olimpiai bronzérmes Baala a 9., a 3000 m akadályon ötkarikás ezüstérmes Mekhissi-Benabbad pedig a 11. helyen végzett.

A felfüggesztett eltiltás az európai és a nemzetközi szövetség által szervezendő versenyekre érvényes.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.