17 év és némi cirkusz után

2,9 millió helyett Domenech 975 ezer euróval gazdagabb

Sikerült peren kívül megegyeznie Raymond Domenechnek a Francia Labdarúgó Szövetséggel (FFF), így a volt szövetségi kapitány 975 ezer euróval lesz gazdagabb.

2011.08.04 17:58MTI

A tavalyi, dél-afrikai világbajnokság után előbb kapitányi, majd az FFF-ben betöltött technikai tanácsadói posztjáról is menesztett Domenech eredetileg 2,9 millió eurót követelt. A mostani megállapodás értelmében az edző 575 ezer eurót kap végkielégítésként a szövetségben eltöltött 17 évi munkaviszony alapján, és további 400 ezret kártérítésként a felmondások miatt.

Az akkori indoklás szerint a szakembernek azért kellett távoznia, mert helytelenül járt el a vb-n Nicolas Anelka hazaküldésével, illetve a játékosok azt követő sztrájkjánál, továbbá nem fogott kezet a dél-afrikaiak elleni csoportmeccs után kollégájával, a riválist irányító Carlos Alberto Parreirával.

A tréner ügyvédje korábban azt állította: úgy érzik, védencét egyedüli bűnbaknak tette meg a szövetség azért, amiért a csapat a csoport utolsó helyén zárva esett ki a dél-afrikai vb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.